Menu
Cafés en discotheken

Bar/bistro Joseph Hoofddorp, investeren in crisistijd blijkt doorslaand succes

Vlak voor de feestdagen is het vernieuwde interieur van Bistro Joseph in Hoofddorp opgeleverd, en nu al kan het als een doorslaand succes worden beschouwd. Brand tijdens de renovatie blijkt een geluk bij een ongeluk.

Eind 2008 nam ondernemer Jos Bolte een failliete boedel aan de Hoofdweg in Hoofddorp over. Zonder aan het uiterlijk van de zaak wezenlijk iets te wijzigen voerde hij een concept in gebaseerd op 7 dagen per week open, vlotte persoonlijke service, herkenbare bistrogerechten met verse ingrediënten van goede kwaliteit, tegen een rechtvaardige prijs; Hij maakt een vliegende start.

Om het succes vast te houden en mogelijk opkomende concurrentie een slag voor te blijven, besloot bakkerszoon Bolte de in twee jaar opgebouwde financiële armslag in het interieur van zijn zaak te investeren. Interieurbureau E.S.T.I.D.A uit Amsterdam werd ingeschakeld voor ontwerp en realisatie van de renovatie.

Het ontwerpteam van E.S.T.I.D.A kwam met een ontwerp dat de pijlers van het concept versterkt. Warme kleuren als brons en koper en rijke materialen zoals parelmoer mozaïek, massief houten tafelbladen, goudkleurig en chocoladebruin behang met een golfpatroon en zacht glanzende skaistoffering geven een intieme sfeer. Bronskleurige spiegels verzachten het beeld van de ruimte en bezoekers waardoor alles en iedereen optimaal tot zijn recht komt. De eetbar heeft een wijnachterkast opgetrokken uit stoer geroest metaal en een auberginekleurig metallic front met bloemenpatroon, voor een feminien accent. De centraal geplaatste bar vervult een belangrijke rol in de ruimte en het concept, mensen kunnen eraan eten of een drankje drinken en het biedt mogelijkheid voor een praatje met gastheer Bolte of een van zijn medewerkers. Inmiddels weten veel mensen uit de buurt de bar ook te vinden als ze niet komen eten, en schuiven dinergasten na het eten door naar de bar voor een extra drankje.

Brand
Tijdens de renovatie brak brand uit in de wasruimte op de eerste etage. Naar aanleiding hiervan werd besloten om van deze rampspoed gebruik te maken en de eerste etage sfeervol in te richten zodat deze gebruikt kan worden voor groepsreserveringen en feesten en partijen. Wanneer niet voor een besloten gelegenheid gereserveerd, dient de eerste etage als rookruimte. Het interieur wijkt bewust af van de bistro, de Oosterse Boudoir ambiance is anders maar sluit goed aan bij beneden, de bar heeft bijvoorbeeld dezelfde vormgeving en afwerking. De loungebanken in de hoeken stralen veel comfort uit, en nodigen bezoekers uit om onderuit te zakken en te genieten.

Naar achteraf blijkt, was de brand een geluk bij een ongeluk; de capaciteit van Bistro Joseph is hiermee fors toegenomen en doordat rokers een comfortabele plek hebben gekregen is het gemiddeld verblijf flink verlengd.

Enkele weken na afronding van de renovatie kan geconcludeerd worden dat het een groot succes is. De capaciteit is toegenomen, de verblijfsduur van bezoekers is verlengd en de besteding verhoogd. Bistro Joseph is in bescheiden vorm een totaalconcept geworden, een aanwinst voor Hoofddorp en omgeving.